КУБ – Пројекција филма „Љубавни живот Будимира Трајковића“

Представљамо вам трећи филм КУБ-а, „Љубавни живот Будимира Трајковића“, редитеља Дејана Караклајића. Пројекција ће се одржати 29. јуна 2018. на отвореном, испред Прве крагујевачке гимназије у 21 сат.

Након одгледаног филма на Ђачком тргу биће организован разговор са редитељем филма Дејаном Караклајићем. У случају кише или лошег времена, пројекција филма и разговор са редитељем биће одржани у холу Прве крагујевачке гимназије.

Први КУБ (Крагујевачки улични биоскоп) отворен је 10. јуна на Ђачком тргу и то филмом „Маратонци трче почасни круг“. За овај догађај владало је велико интересовање међу крагујевачким филмофилима који су громким смехом испратили култне реплике и сцене из поменутог филма. Потом је уследио и разговор са редитељем поменутог остварења, Слободаном Шијаном. Господин Шијан је стрпљиво одговарао на сва питања присутних гледалаца.
КУБ (Крагујевачки улични биоскоп) настављен је 14. јуна „Муњама“, филмом који је, због кише, приказан у холу Прве крагујевачке гимназије. Публика је уживала у форама и досеткама из овог остварења, а затим и у разговору са редитељем „Муња“, Радивојем Рашом Андрићем.

Организатор КУБ - а је агенција „Ре - Креативно ДУД“ у сарадњи са удружењима „Форма“ и „Art Quart“ и агенцијама „Супермама“ и „Инонет“. Партнер у пројекту је и Канцеларија за младе у Крагујевцу. Покровитељи су Скупштина града и Филмски центар Србије.