БЕЛДОКС ЕХО - 2. јул 2018.

Студентски културни центар Крагујевац у сарадњи са Међународним фестивалом документарног филма Белдокс, представиће крагујевачкој публици нека од најзначајнијих остварења са овогодишњег 11. по реду одржаног фестивала Белдокс. Публика ће бити у прилици да током недељу дана у периоду од 2. до 8. јула 2018. на Летњој сцени СКЦ-а погледа занимљив избор дугометражних документарних филмова из целог света, награђених на престижним светским филмским фестивалима.
Све пројекције почињу у 21 час. Улаз за све пројекције је слободан.

Понедељак 2. jул 2018.

Валдхајмов валцер, Ruth Beckermann, Аустрија, 2018, 93’

Филм о истини и лажима или „алтернативним чињеницама“. „Waldheim ne, Waldheim ne“ узвикује гомила у центру Беча 1986. године. Рут Бекерман била је једна од активиста који су покушавали да спрече избор Курта Валдхајма и својом камером забележила је тадашње политичке догађаје. Више од 30 година касније враћа се својој архиви и користи додатни мећународни телевизијски материјал да би анализирала ову преломну тачку аустријске политичке културе.

Сценарио и режија: Ruth Beckermann
Монтажа: Kurt Hennrich
Звук: Manuel Grandpierre, Rudi Pototschnig
Дистрибуција: AUSTRIA Filmladen Filmverleih
Фестивали: Berlin International Film Festival, The winner of the Glashütte Original Documentary Award- Berlin International Film Festival 2018.

http://www.skckg.com/wsw/index.php?p=165&ni=1351&nd=1