КОРЗО НА ЛЕДУ 2022/23

Позоришна радионица - Јавни час

Организатор : ЦЗНТК "Абрашевић"

ТРГ СВЕТОГ ЂОРЂА

"Принцеза из сенке"

Позоришна радионица за децу

Време одржавања : од 18 до 20 часова

Место одржавања: Мали ликовни салон

Позориште за децу и младе Крагујевац

 

РЕЦИКЛАЖОМ ДО ЗНАЊА - ликовна радионица

РЕЦИКЛАЖОМ ДО ЗНАЊА - ликовна радионица

Поводом обележавања акције „Очистимо свет“ Историјски архив Шумадије организује ликовне радионице за децу основношколског узраста, у оквиру којих ће полазници од старог папира и другог рециклажног материјала правити портрете историјских личности значајних за Крагујевац и Шумадију.

Пре него што приступе прављењу имаће кратко предавање о свакој од њих, што је прилика да, са једне стране стекну нова знања, а са друге буду део глобалне акције очувања планете.

Радионице ће бити одржане 16., 19. и 20. септембра и трајаће од 10 до 14 часова у Историјском архиву Шумадије.

Европскa Ноћ истраживача 2022. године

петак 30.09. са почетком у 17 часова

Big Fashion Kragujevac

Завод за заштиту споменика културе Kрагујевац је и ове године један од организатора Европске Ноћи истраживача, која ће се одржати 30. септембра 2022. године у тржном центру Big Fashion Kragujevac са почетком у 17 часова.

У сарадњи са Центром за образовање Kрагујевац и бројним другим институцијама и организацијама из Kрагујевца и околине Завод и ове године  припрема богат програм.

Оно што очекује посетиоце јесте велики број експеримената, научно-популаризованих предавања, активности за децу, научних квизова, игара, и других програма 

Све информације о  манифестацији можете погледати на сајту https://www.nocistrazivaca.rs

Књижевне радионице "АРХИВ У РЕЧИ"

Књижевне радионице "АРХИВ У РЕЧИ"

У оквиру Културног лета Историјски архив Шумадије организује књижевне радионице  од 1. до 5. августа у интервалу од 18 до 20 сати, које ће се реализовати у дворишту Архива.

Полазници ће бити у прилици да се упознају са стваралачким техникама и са грађом Архива која би им могла бити интересантна као тема за књижевни израз, а затим ће приступити писању прозног или поетског дела на исти.

Радионице немају старосно нити било какво друго ограничење, јер је циљ да различити узрасти и структуре покажу својим књижевним изразом како виде историјску грађу која се може наћи у Историјском архиву.

Радионицама ће координирати Ксенија Ђерковић и Сања Живковић.

Информације

Адреса интернет редакције:
Др Јована Ристића 15
34000 Крагујевац
Србија

Телефон: 034/501-330
Електронска пошта: urednik@kulturakg.rs