Инфо - сталне манифестације

Међународно бијенале уметности радова на папиру и од папира „АРТиЈа“

Међународно бијенале уметности радова на папиру и од папира „АРТиЈа“

 

Манифестација под симболичним називом „АРТиЈА“ настала је 2018. године, са циљем да Крагујевац, као четврти град по величини у Србији и значајно универзитетско седиште, добије препознатљиву ликовну манифестацију и постане нови уметнички центар на карти Европе. Манифестација је бијеналног типа, и организује се сваке друге године, почев од 2018.

Основна идеја је да папир буде базична тема ове изложбе: папир као инспирација, тема, материјал, подлога, експеримент… Циљ изложбе је да понуди свеобухватни преглед: од класичних, традиционалних приступа рада на папиру (цртеж, графика), преко експеримента (коришћење неуобичајних материјала и техника), до нових форми уметничког изражавања (мешани медији). Овако осмишљена изложба, уз учешће аутора различитих генерација и обиље разнородних естетских приступа, одражава најновија кретања и савремене тенденције у области ликовних уметности код нас и у свету. Манифестација има за циљеве децентрализацију културе и подстицање комуникације између институција, уметничких удружења и појединаца, односно стваралачко повезивање што ширег круга уметника.

Реализатор манифестације је градска галерија „Мостови Балкана“.

Ажурирано

23 Март 2023

Инфо

Ажурирање и одржавање сајта врши eKG InfoData доо Крагујевац. 

Све податке о догађајима и ближе информације у вези са догађајима можете добити преко контакта институција организатора који се налазе на сајту.