Представе

"БЛИТВА И КРОМПИР"

"БЛИТВА И КРОМПИР"

Золтан Егреши: БЛИТВА И КРОМПИР
Режија:
Марко Мисирача

УЛОГE:
САПУН:
Чедомир Штајн
УМЕТНИК: Душан Станикић
ЛАКИ: Младен Кнежевић

Реч редитеља

Позоришни комад „Блитва и кромпир“ мађарског писца Золтана Егрешија, изузетно је игран и популаран комад последње деценије у многим позориштима Источне Европе. Савремена трагикомедија о тројици пријатеља заправо је прича о два губитника који ће покушати да узурпирају планове свог успешнијег колеге, што из зависти, што у циљу преотимања вољене жене. Иза ове духовите и животне приче крију се многи неуспеси савременог доба, и животни и пословни: изгубљене љубави, уништени снови о срећи, немоћ да преузмемо живот у своје руке, слабост да превазиђемо препреке које су нас сломиле. Три главна јунака, Сапун, Уметник и Лаки, у улогама фудбалских судија неке од нижих лига нашег бедног фудбала, показаће нам како се заправо у сваком од њих, као у неком огледалу, можемо повремено препознати. На крају нема хепиенда ни за једног од ликова, али нема ни велике поруке – осим да живот прихватимо онаквим какав је и повремено поразговарамо сами са собом, можда проблем није увек изван нас.

 

Марко Мисирача

Информације о догађају

Датум догађаја 28.11.2023 20:00
Датум завршетка 28.11.2023 22:00
Организатор Књажевско-српски театар
Линк http://www.joakimvujic.com/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D0%B5/%D0%B1%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B8%D1%80.html
Локација Књажевско-српски театар
Категорије Представе

Мапа локације

Инфо

Ажурирање и одржавање сајта врши eKG InfoData доо Крагујевац. 
Све податке о догађајима и ближе информације у вези са догађајима можете добити преко контакта институција организатора који се налазе на сајту.
За аутоматски превод у информативне сврхе се користи Google Translate engine.