Представе

,,Необичан догађај са псом у ноћи“ - Сцена за младе

РЕЧ РЕДИТЕЉКЕ
О представи и процесу

Путокази који су ме водили кроз причу и процес направили су низ узбудљивих, специфичних слика, приказаних из визуре једног посебног петнаестогодишњака. Његово име је Кристофер Џон Френсис Бун; он зна све државе на свету и њихове главне градове, математички је геније, не разликује емоције, воли животиње, не уме да лаже, не воли жуту и браон боју, воли црвену, не разуме метафоре и препознаје важност дететкивских романа... За њега кажу да је атипичан и препознају га у широком спектру аутизма. Кроз његову визуру стварања дететкивског романа, потом драмске приче а на крају и позоришне представе, упознаћемо путеве којима он сам решава мистерију.
У потрази за убицом комшијског пса, Кристофер открива много других истина - о родитељима, свету који га окружује, зивоту других људи, а посебно о себи.
Кроз процес смо се бавили многим питањима - од прихватања различитости, разумевања себе и других, упознавања атипичних особа, њихових потреба, хтења и жеља, преко компликованих породичних односа, до спремности да се суочимо са специфичним световима и комплексним ситуацијама, али на забаван и духовит начин, филмски динамичан.
Потрудили смо се да проговоримо о потребама и сензитивности, потцењеним способностима, али и снази воље да се отворе границе и искорачи из безбедног и ушушканог микросвета овог храброг петнаестогодишњег.

Информације о догађају

Датум догађаја 23.11.2023 18:00
Датум завршетка 23.11.2023 19:50
Организатор Позориште за децу и младе
Линк http://www.pozoristezadecu.com/clanci/scena-za-mlade/neobican-dogadjaj-sa-psom-u-noci.html
Локација Позориште за децу
Категорије Представе

Мапа локације

Инфо

Ажурирање и одржавање сајта врши eKG InfoData доо Крагујевац. 
Све податке о догађајима и ближе информације у вези са догађајима можете добити преко контакта институција организатора који се налазе на сајту.
За аутоматски превод у информативне сврхе се користи Google Translate engine.